Presentation

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2021

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat presenteert op 1 februari de derde nationale conferentie circulaire economie onder de titel circulaire economie: het kantelpunt. Een korte introductie vanuit het ministerie: In de transitie naar een circulaire economie staan we op een kantelpunt. Van inspirerende activiteiten op kleine schaal, naar grootschalige systeemverandering. Circulaire economie is essentieel bij de aanpak van klimaatverandering, voorkomt verspilling van waardevolle grondstoffen en biedt een kans voor innovatie, groei en banen. Om tot een doorbraak te komen moeten we nu doorpakken om deze kansen volledig te benutten en te zorgen dat de circulaire economie, dé economie gaat worden.

Sofie van den Enk zal dagvoorzitter zijn en tevens samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven de conferentie openen.

Een greep uit het programma:

  • Mark Rutte in gesprek met jongeren over circulaire economie
  • De rol van circulaire economie in de primaire sectoren & regio’s
  • De rol van het onderwijs, bedrijfsleven en belastingen
  • 40 deelsessies: van inspirerende masterclasses tot interactieve werkateliers en kijkjes achter de schermen bij circulaire initiatieven.
  • Gloednieuwe podcasts voor tijdens de lunchwandeling: Met o.a. Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Ministerie van Financiën), Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Maria van der Heijden (MVO Nederland),

Voor het volledige programma en aanmelding klik hier.

Meld je hier aan
Monday, February 1, 2021