X
Ik meld me aan voor:
Dutch Blockchain Coalition Conferentie 2022
X
Hartelijk dank voor je aanmelding! Je krijgt per mail een bevestiging en eventuele extra informatie.
X
Oops! Something went wrong while submitting the form. Please let us know at registratie@hernieuwbarebrandstoffen.nl. We can then process your application manually and look into the error.

Dutch Blockchain Coalition Conferentie 2022

Op dinsdag 28 juni 2022 vindt de DBC Conferentie 2022 plaats. De conferentie zal voor het eerst, sinds een lange periode van online en hybride bijeenkomsten, weer helemaal fysiek plaatsvinden in Utrecht. Een mooi moment om weer met elkaar te kunnen verbinden. De DBC kijkt er enorm naar uit om de hele blockchain community eindelijk weer live te ontmoeten en te spreken.

Tijdens de conferentie word je op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen rondom blockchain, komen in hoog tempo de successtories van de DBC voorbij en spreekt o.a. keynote spreker Simon Lelieveldt over Central Bank Digital Currencies (CBDC's). Je kunt break-out sessies bijwonen gericht op specifieke toepassingsgebieden. Bijvoorbeeld blockchain om klimaatclaims in waardeketens te garanderen of om de dienstverlening van de overheid aan burgers te verbeteren. We sluiten af met een borrel.

Tijd: 12.00-18.00 uur
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Bereikbaarheid: De Jaarbeurs in Utrecht is gelegen naast station Utrecht Centraal. Rondom de Jaarbeurs zijn meerdere parkeerterreinen. Meer informatie over bereikbaarheid is te vinden op de website van de Jaarbeurs Utrecht.

Bekijk de teaser:


Programma DBC Conferentie 2022

12:00 - 13:00 uur
Inloop en lunch
13:00 - 14:30 uur
Plenaire sessie
14:30 - 15:00 uur
Koffiepauze
15:00 - 16:30 uur
Break-out sessies
16:30 - 17:00 uur
Plenaire afsluiting
17:00 - 18:00 uur
Netwerkborrel


Break-out sessies

1. Energie & Duurzaamheid: Hoe groen is groen? Blockchain als ‘single source of truth’ voor klimaatclaims

Vanuit het thema duurzaamheid en energie wordt een verdiepende sessie gehouden over de rol van blockchain in de aanpak van de grote opgave die voor ons ligt om de klimaatdoelstellingen te behalen. We gaan tijdens de sessie heel concreet in op de oplossingen die er nu al zijn en gelanceerd worden op het gebied van circulariteit, carbon credits en biobrandstoffen. Ook voeren we de fundamentelere discussie hoe we oplossingen bouwen die op grote schaal de samenleving beter maken.

Hoe pakken we dat aan? Wat vraagt dat van bedrijfsleven, overheid en startups? Daarover gaan we in discussie met David Hone, Chief Climate Change Advisor van Shell, met Mesbah Sabur, CEO van Circularise, met Martijn Dekker, partner van Aurivos en grondlegger van een nieuw carbon credit platform en met een vierde panellid van uit het Ministerie van Economisch Zaken en Klimaat. Onder leiding van Arno Laeven, themalead Energie en Klimaat bij de DBC. En met medewerking van u als deelnemers.

2. Mobiliteit: Blockchain & Mobility Gathering

3. Veiligheid: Blockchain & veiligheid- waar liggen de kansen voor implementatie?

4. Dutch DAO: DAO - The Netherlands Governance Gathering

Onder leiding van Marloes Pomp zullen verschillende aspecten van DAO's tijdens deze bijeenkomst van de DAO community langskomen. Wat is de impact van DAO's met onder andere Kolektivo, DoinGud en Toucan. En aan de hand van drie Nederlandse casussen (Beemup, THX Network en Guardian 360) en Aragon Network DAOwat wordt er besproken wat de juridische aspecten zijn die een DAO met zich meebrengt.

Ook zal er uitgebreid worden stil gestaan bij DAO’s en de toekomst van werk. Met MetaMundo, Randstad, Aragon DAO en RijksUniversiteit Groningen.Waar staan we nu en waar gaan we naartoe met de DAO’s? We bespreken de huidige situatie en de verwachtingen met Merit Circle, Maven11, TU Delft en Prime DAO.

De bijeenkomst zal worden afgesloten met de Pre-Launch van de Dutch DAO! Kortom een bomvolle sessie die je niet kan missen als je met DAO's werkt.

5. Self-Sovereign Identity (SSI): Het fundament onder decentrale digitale identiteit

André de Kok (RvIG), Peter Langenkamp (TNO) en Maarten Boender (Sphereon) nemen je  langs de ontwikkeling van de gereedschappen voor self-sovereign identity, waaronder het DTN netwerk, Identity wallets (van de EU en anderszins), en tools voor interoperabiliteit.

1. SSI in stroomversnelling – Maarten Boender (Sphereon)
2. SSI en de Digitale Bronidentiteit – André de Kok (RvIG)
3. TNO eaSSI: interoperabiliteit van identiteit – Peter Langenkamp (TNO)
4. Dutch Trust Network: gedeelde infrastructuur – Maarten Boender (Sphereon)

Na afloop van de presentaties is er voldoende ruimte voor vragen en discussie. Heb je interesse in vraagstukken rondom een betrouwbare digitale identiteit? Meld je dan aan voor de SSI break-out sessie.

6. Human Capital: Kennisbehoefte van blockchaintechnologie en de vertaling naar de praktijk

7. Compliance by design: Nooit meer een toeslagenaffaire- hoe de Persoonlijke Regelingen Assistent een bijdrage levert aan de verbetering van de dienstverlening va de overheid

8. Ondernemingspaspoort: hoe wij ondernemen gemakkelijker én veiliger maken

Het oprichten- en inschrijven van een onderneming en het verkrijgen van een bankrekening, verzekering of een ander product kost veel tijd omdat veel handelingen nodeloos ingewikkeld zijn en steeds herhaald moeten worden. Met het Company Passport willen we die processen sterk vereenvoudigen en streven naar het eenmalig opvragen en aanleveren van documenten. Maar het Company Passport kan er, door het eenvoudig verifiëren van data, ook voor zorgen dat het handelen in het economisch verkeer simpeler én veiliger wordt. In deze workshop geven we alle ins- and outs over deze unieke value proposition en onderzoeken we samen hoe het Company Passport de totstandkoming én het handelen van een onderneming blijvend zal veranderen. Dit is een dynamische sessie die je niet wilt missen. Schrijf je daarom snel in.

Houd voor de laatste update van het programma de DBC-website in de gaten. We hopen je 28 juni in Utrecht te zien!

NB: alleen voor leden van het Platform / Platform members / Invitation only
Jaarbeurs Utrecht
Tuesday, June 28, 2022
Platform Members / Invitation Only
Meld je hier aanSign up / meld je aan